Menu

Geleide wandelingen in september

Op vrijdag 21 september om 14u: thema-wandeling Levende Natuur “Zwin 2019: groter-veiliger-waardevoller”
Heb je de laatste editie van de Levende Natuur al gezien? Het is een thema-editie over het Zwin. Het biedt je een antwoord op heel wat vragen. Hoe zit het nu met het Zwin en de omliggende gebieden? Hoe staat het met de verzanding? Wat gebeurt hier allemaal?

Jarenlang wetenschappelijk onderzoek zorgde voor een schat aan informatie. Op 21 september om 14u organiseren de auteurs een excursie voor maximaal 30 personen. Inschrijven kan nog tot 15 september via info@zwinverandering.eu.

Op zondag  23 september om 10u: werfwandeling
De veranderingen in het Zwin gaan de laatste fase in. In maart 2016 zijn de grootschalige werken gestart om dit stukje topnatuur in stand te houden. Sinds begin deze zomer is de nieuwe dijk gesloten. In voorbereiding op het verwijderen van de Internationale Dijk, wordt momenteel gewerkt aan de aansluitingen van de nieuwe dijk op de oude dijk.

Ook de aanleg van het duin op dijk aan Nederlandse zijde en de aanleg van de brug in de Zwinvlakte gingen intussen van start. Op de nieuwe dijk worden de fiets -en wandelpaden intussen gerealiseerd. Ook de werken aan de pompboezem en de waterlopen in de omgeving van de Retranchementstraat zijn in volle uitvoering.

Wil je er meer over weten? Lees meer over deze werfwandeling  door de projectpartners.