Menu

Filmpjes

Teaserfilmpje

 

Nieuw belevingsfilmpje

Tegen de lente van 2019 zal de metamorfose en uitbreiding van het Zwin klaar zijn. Dit na bijna 20 jaar voorbereidend werk en 3 jaar werfactiviteit! Vanaf het voorjaar van 2019 krijgt de getijdennatuur zo weer alle kansen en zal de aantrekkingskracht voor zeldzame vogelsoorten weer groter zijn. Zeer binnenkort vindt de doorbraak van de oude internationale dijk plaats en tegen de lente van 2019 zal iedereen vanop het nieuwe fiets- en wandelpad van het uitgebreide Zwin kunnen genieten. Al even wegdromen en de lentekriebels wat aanwakkeren? Kijk dan vlug naar het nieuwe filmpje.

 

Hoe ver staan de uitbreidingswerken?

In de zomermaanden lag de werf even stil tijdens het bouwverlof maar ervoor en erna werd er hard verder gewerkt aan de grachten rondom de nieuwe dijk. Ook de aanleg van de uitkijkpunten en het vlonderpad is gestart.

Met de zwinuitbreiding wordt ook de kustveiligheid verhoogd. De nieuwe dijk is bestand tegen een 4000-jarige storm. In een nieuw filmpje kom je hier meer over te weten.

 

Timelapse filmpje

(3 maart 2017)

In onderstaand ‘timelapse’ filmpje krijg je een versnelde impressie van de spectaculaire werken in de geul en het krachtige spel van eb en vloed.

 

Filmpje Zwin Natuur Park

(18 juli 2016)

Sinds 10 juni kan je terecht in het gloednieuwe Zwin Natuur Park dat heel wat te bieden heeft. Een doe-tentoonstelling, belevingsparcours, een wandeling in de zwinvlakte,… Bekijk het mooie teaser filmpje van het Zwin Natuur Park.

 

Filmpje Zwin uitbreiding

(17 september 2015)

Om het zwinuitbreidingsproject visueel te kunnen kaderen werd een introductiefilmpje gemaakt. Het geeft aan de hand van prachtige luchtopnames een idee van de omvang en het belang van de uitbreiding en de natuurherstelwerken.